Hata Yapmaktan Korkmadan İngilizce

  1. Anasayfa
  2. Hata Yapmaktan Korkmadan İngilizce
  • Hata Yapmaktan Korkmadan İngilizce

    Hata Yapmaktan Korkmadan İngilizce

    Lukwise Röportajları - Hasan Can Üretmenoğlu- BukyTalk

Lukwise röportajlarında konuğumuz, üyelerimizden online İngilizce konuşarak seviyenizi artırabileceğiniz BukyTalk kurucu ortağı Hasan Can Üretmenoğlu.

 

Ne?- BukyTalk nedir ve kurumlar ve bireylere ne hizmetler sunmaktadır?

Tek cümle ile ifade etmem gerekirse;

BukyTalk, hata yapmaktan korkmadan İngilizce konuşabileceğiniz sosyal bir platformdur.

 

Dilerseniz bire bir dilerseniz grup ortamında konuşma pratiği becerinizi geliştiren bireysel veya kurumsal olarak hizmet alabileceğiniz çözümler sunar.

 

 Neden?- Neden BukyTalk tercih edilmeli? Bu platformu farklılaştıran özellikleri sıralar mısınız?

 

• Anlıyorum ama konuşamıyorum

• İngilizce konuşurken hata yapmaktan korkuyorum

• İngilizce konuşacak ortam bulamıyorum

• “Let’s continue in English” cümlesi kabuslarıma giriyor

• İngilizce terfi etmemdeki en büyük engel

• Akıcı konuşuyorum ama paslanmak istemiyorum diyorsanız




Çözüm; bireysel ve kurumsal hizmetler sunan/üreten yerli start-up : BukyTalk


En büyük farkımız ise kendimizi pazarda sosyal ve eğlence parametrelerinde konumluyoruz. Katılımcılara seanslarda kendi seviyelerinden insanlar ile bir araya getirdiğimiz sosyalleşme sürecini seans sonrasında sosyalleşmelerini sağlayacak eğlenceli içerik ve paylaşımlarla daima canlı tutan bir komünite halindeyiz.

 

Bu komünite içerisinde İngilizceyi günlük hayatlarında özgürce kullandıkları bir araç haline getirmeyi planlıyor ve BukyTalk'u tüm katılımcıların bir mobil aplikasyon üzerinden sosyalleşebilecekleri hale gelmesine yönelik kurguluyoruz.

 

 Nasıl?- Bir kurum veya bir kişi BukyTalk kullanmaya karar verdiğinde, nasıl bir süreç işliyor? Kurum veya kişi olması süreci nasıl etkiliyor?

 

Bireysel çözümlerimizde, ilk adım olarak, bukytalk.com web sitesine giren katılımcı üye girişi yaptıktan sonra takvimden müsait olduğu günü ve saati seçer!

 

Seansını seçtiği an seans maili ve SMS bildirimini almış olur. Bundan sonrasında yapması gereken tek şey seans saatinde korkusuzca konuşmaktır!

Kurumsal çözüm almak isteyen yerler ile kısa bir toplantı yapıp kurumun ihtiyacını net olarak saptadıktan sonra alacakları kişi sayısı ve sahip olacakları seans sayısı kadar profillerine seans hakkı yüklüyoruz.

 

BukyTalk'ta hizmet almak işte bu kadar basit!


Nereden?- BukyTalk ile daha detaylı bilgi almak isteyenler nereden bu bilgilere ulaşabilir? Üyelik gerekiyor mu? Şartlarınız, uygulama detaylarını nereden araştırabiliriz?

 

 

Bukytalk.com websitemize girip bireysel olarak hizmet almak isteyen katılımcılarımız 30 saniye içerisinde bir üyelik oluşturarak ‘’korkusuzca konuşmaya’’ başlamak için ilk adımı atmıştır bile. Artık kendilerine uyan saati ve seansına katılmak istediği speakerı seçip seans sırasında konuşmak kalmıştır.

 

Ücretsiz deneme seansı sonrasında kendisine uygun olduğunu düşündüğü aylık, üç aylık, altı aylık veya yıllık paketlerden birini tercih edebilir.

Kurumsal olarak hizmet almak isteyen firmalar ise bukytalk.com/kurumsal hesabına gelip yine kısa bir form doldurabilir ya da
hello@bukytalk.com üzerinden bize bir mail atarak toplantı talep edebilirler.

Kendileri ile yapacağımız kısa bir görüşme de en iyi faydayı en kısa zamanda nasıl sunabileceğimize karar verir ve fiyatlandırma sürecine geçilir burada da mutabık kalındıktan sonrasında hemen hizmet almaya başlanır.

 

 Ne zaman?- BukyTalk ne zaman hizmet vermeye başladı? Başlangıçtan bugüne neler değişti ve önümüzdeki dönemde yeni özellikler gelecek mi?

 

BukyTalk, 2018 Eylül ayında kurulmuş olan yerli bir girişimdir.

 

Genelde %30-%40 dolu olan kafelerin herhangi bir masasını belli bir saat aralığında rezervasyonunu düzenli olarak yapacak şekilde anlaşıp, Facebook ve Instagram gibi mecralardan BukyTalk’un reklamını yaparak katılımcılar oluşturan BukyTalk katılımcılardan katılım bedeli alarak ilk parasını kazanmaya başladı.


 

Gelen her katılımcı aylık bir katılım ücreti(abonelik) verip, kafede de çay-kahve veya tost gibi ürünler tüketerek işletmeye de para kazandırıyordu.(Sharing economy)

 

2019 Ağustos itibariyle şirketlerden gelen ciddi talepler doğrultusunda çözümlerine bireyselin haricinde kurumsal bölümde eklenmiş oldu.

Pandemi Süreci ve İlk Yatırım:

 

2020 Mart’a kadar bu süreç artan katılımcı sayısı ve kurum sayısı ile devam etse de pandemi nedeniyle tüm süreçler online’a taşındı ve 16 Mart 2020 itibariyle başlangıç düdüğü çaldı.

 

Dijitalleşmenin pandemi ile artması ve BukyTalk ekibinin doğru hamleleri doğru zamanda yapması ile her ay katılımcı sayısı ciddi oranda arttı ve 25 Aralık 2020’de bu hızlanmayı gören Türkiye'nin en çok erken aşama yatırımı yapan yatırım grubu Alesta Yatırım’dan 750K TL değerleme ilk yatırımını aldı.

 

Yatırım sonrasında büyüme ciro olarak %600 oranında katılımcı sayısı olarak da %500 oranında arttı.

 

Gelecek Planları

''Seansla başlayan sosyalleşme sürecini seans sonrasında günlük hayata taşıyarak bir komünite yaratmak ve İngilizce’yi günlük hayatta özgürce kullandığımız bir araç haline getirmek.'

 

Şu an için BukyTalk’u bu doğrultuda büyütmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

 


Kim?- BukyTalk kurucuları ve ekibi hakkında da bize bilgi verebilir misiniz?

 

2018 Eylül’de BukyTalk Hasan Can Üretmenoğlu tarafından kuruldu. Ancak süre zarfı içerisinde büyümeye başladığımız zaman işimizin yazılımsal eksikliklerinden sonra aynı hayalde yürüyeceğimize inandığımız ekip arkadaşları bünyemize katmaya başladık.

Yazılımsal süreçlerin başında Emre Baş arkadaşımız bulunuyor. Emre’den sonra işimizin tüm bilimsel süreçlerini yönetecek, speakerlarımızın standardizasyonunu sağlayacak ve içeriklerin üretimini yapacak arkadaşımız Gizem Günaydın kurucu ekibimize katıldı.

Kısa kısa kendilerini tanıtmak için aşağıda bilgileri aktardık.

Hasan Can Üretmenoğlu/ Yönetici Ortak – Genel Müdür

 

2018'de Yeditepe Üniversitesi %100 Burslu Reklamcılık mezunu olan Hasan Can Üretmenoğlu. Tüm kariyerini pazarlama odağında olacak şekilde inşa etmeye başladı. Tarih ve Sosyoloji tutkunudur. Tüketici davranışlarında gelişmelere meraklı olduğu için Üniversite 2.sınıftan itibaren pazarlama stajlarına başladı. Bu süreçte Türkiye'nin ilk marka danışmanı Güven Borça ile çalıştı. Ardından AcunMedya'da 6 ay yine Reklam sektörünün tozunu yuttu ve teknoloji perakendeciliğinin lideri TeknoSA'da tüm bilgisini keskinleştirdi. Geleneksel Türk Mutfağı ile yakından ilgilidir.

 

 

Emre Baş/ Yönetici Ortak -Yazılım Sorumlusu

 

2016 Düzce Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun olan Emre, yazılımcılık kariyerine lise hayatında başladı. Bu zamana kadar 1000'in üzerinde web sitesi tasarladı. Ardından mobil aplikasyonda uzmanlaştı. Kendisi tam bir Teknoloji ve trend avcısıdır. Yer-zaman farketmeden yazılım yapabilir,

 

Üretmekten ve geliştirmekten hiçbir zaman bıkmaz.

 

 

Gizem Günaydın/ Yönetici Ortak – Eğitim Danışmanı

 

2015 Ege Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Mezunu olan Gizem, şu an Bahçeşehir Uğur Okulları'nda İngilizce Öğretmenliği yapmaktadır. Aynı zamanda Dil metodolojisi ve hızlı dil öğrenme konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır.

 

Kısaca kendisini ifade etmek gerekirse;

 

•Polyglot

•Öğrenme ve öğretme sevdalısı

•Modern danslara düşkün

•Fitness ve diğer salon sporlarına ilgili

 

 

Şu an ise toplamda 7 kişilik olan ekibimiz Pazarlama, Operasyon ve Yazılım olarak üçe ayrılmaktadır.

 

 

 Eğitim sektöründe start up  olarak girişimclik sektöründeki deneyimlerinizi  ve bu konudak diğer girişimcilere önerilerinizi paylaşmanızı rica ederiz.

 

Girişimci olmak isteyen herkese önerim, ilk olarak kendilerini tanımalarıdır.
Kendilerinin ne istediklerini bilmeleri, değerlerini ve hayata yükledikleri anlamları içe dönerek bulmaları gerektiğidir. Yani kendilerini tanımaları ilk adımı oluşturur. Bu kendinizi yönetmek için ilk adımdır. İş hayatında kendini yönetmek en zor olan şeydir ve unutulmamalıdır ki, lider; başta kendini, ardından ekibini ve en son olarak işini yöneten kişidir. İlkini yapamıyorsa ikinci ve üçüncüyü zaten yapamaz.

Eğitim sektörü özelinde ise, pandemi sonrası çoğalan EdTech markaları görüyoruz. Bir çoğu pandemic dolayısıyla cirolarını arttırdılar ancak bu lütfen size yanıltmasın. Çünkü pandemic ile birlikte online hizmetler çoğalmış ve çoğalacak olsa da birbirinden farklılaşmayan ve temelde müşteriye net bir değer sunmayan çok fazla marka görüyorum pazarda.  Bu markalar şu an için fonksiyonel fayda dediğimiz yani markanın bulunduğu alanda zaten yapması gereken şeyleri pazarlayarak ve fiyat kırarak tutunmaya çalışıyorlar.

Maalesef ki bir ya da iki sene sonrasında bir çoğunu göreceğimizi düşünüyorum.
Ayakta kalanlar yine müşteriyi odakta tutanlar, onu dinleyenler ve ona göre hizmetlerini düzenleyenlerdir.

Müşteriyi odakta tutmayı kısa karlar yapmaya yeğlememiz gerektiğini ve bunun uzun dönemde muhakkak bilinirlik ve finansal olarak olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum.

 

BukyTalk profil sayfasına ulaşmak için buraya tıklayın